viernes, 15 de mayo de 2009

Jornada Moviment Intersex: contexts i horitzons,dissabte 16 de maig,

El proper dissabte 16 de maig, a les 16h, tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona la Jornada titulada Moviment Intersex: contexts i horitzons,organitzada per la Xarxa d'Acció Trans i Intersex de Barcelona.

Les persones intersex són totes aquelles persones que, en el moment de néixer, tenen un cos difícilment classificable entre les caselles de “nen” o “nena”. 

Davant d'aquestes realitats, s'obre un complexíssim panorama que aplega qüestions mèdiques, legals i socials, i que inclou des de cirurgies genitals en nadons fins a la reivindicació d'espais físics i simbòlics per a les persones intersex, passant per  tot un entramat legal i social d'impossibilitats per a viure fora de les categories “home” o “dona”. Alhora que la intersexualitat és recentment catalogada com a “trastorn de la diferenciació sexual” pels manuals mèdics, el moviment intersex reclama la revisió dels protocols mèdics actuals, la visibilització de les realitats intersex i la creació d'espais simbòlics de desig per als cossos que s'escapen de la norma sexual binària.

Aquesta jornada pretén, per una banda, ésser un espai d'informació per a apropar-nos a les realitats i vivències intersex (tant pel que fa a protocols de tractment com pel que fa, especialment, a les reivindicacions i situació actual del moviment) i, per altra banda, inciar a Barcelona un necessari debat sobre la situació de les qüestions intersex i començar una labor de visibilització de realitats i reivindicació de drets a la nostra ciutat.
 
Programa de la Jornada:
 
16h. Contexts: àmbits mèdic, social i legal
 
- Gabriel Martín: psicòleg de la Coordinadora Gai-Lesbiana de Barcelona. Partint de la seva pròpia experiència, treballada per a impulsar el coneixement de la realitat intersex a l'Estat Espanyol.
 
Sílvia Garcia Dauder: departament de psicologia social, Universitat Rey Juan Carlos, part integrant del moviment queer-feminista a l'Estat Espanyol.
 
Núria Gregori: antropòloga social, universitat de València; infermera de l'Hospital Universitari d'Elx.
 
Dolores Romero: professora de Dret i membre del Seminari Interdisciplinar de Gènere, Universitat Miguel Hernández.
 
18:30h. Horitzons: el moviment intersex
 
- Mauro Cabral: activista intersex d'Argentina, membre de Mulabi i de la Comissió Internacional de Drets Humans de Gais i Lesbianes. Doctor en Filosofia per la Universitat de Córdoba (Argentina).
 
- Dannie Reynal: activista intersex del sud de França.
 
- Vincent Guillot: activista intersex i membre fundador del moviment intersex feminista a Europa. Recentment ha publicat un treball col·lectiu titulat "A qui pertanyen els nostres cossos? Feminisme i lluites intersex" (Nouvelles Questions Féministes, març de 2008).
 
- Dominique Salm: activista intersex, psicòleg i sexòleg de nacionalitat belga que resideix actualment a Catalunya. Es dedica a l'acompanyament psicològic i sexològic de les persones amb hipospadias i altres formes d'intersexualitat, així com de les seves famílies. Ha participat en programes de ràdio i congressos internacionals d'urologia.

Hi haurà servei de traducció simultània francès-castellà (no totes les persones assistents a la Jornada comprenen el català però sí el castellà, i per qüestions pressupostàries no podem realitzar la traducció a ambdós idiomes)

 
Agraïrem que en feu difusió!
Us hi esperem a totxs!!!

No hay comentarios: